Een website laten maken? Doe je voorbereiding!

Wil je graag een website laten maken? Dan zal je merken dat daar vandaag de dag toch net wat meer bij komt kijken dan vroeger het geval was. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ook zoekmachines vandaag de dag heel wat strikter zijn geworden. Voor elke partij die een website of webwinkel op het internet gaat lanceren geldt dat het belangrijk is om uitzicht te kunnen houden op de best mogelijke posities in de belangrijkste zoekresultaten. Dat kan echter uitsluitend wanneer je website onder meer op technisch vlak tot in de puntjes goed zit. Ben jij ook benieuwd waar je bij het laten ontwikkelen van een website allemaal rekening mee dient te houden? Waar moet je allemaal op letten? Verdiep je dan zeker en vast even in de informatie die is terug te vinden hier op deze pagina. Zo ben je er zeker van dat je echt niets over het hoofd ziet.

Een website moet op elk systeem goed weergegeven worden

In eerste instantie is het bij een website laten maken tegenwoordig van groot belang om er rekening mee te houden dat ze op elk mogelijk systeem goed moet weergegeven worden. Wat bedoelen we hier precies mee? Zeer eenvoudig. Vroeger was het zo dat het merendeel (om maar niet te zeggen alle) mensen ervoor kozen om gebruik te maken van het internet met hun laptop of computer. Dit zorgde ervoor dat een webdesign enkel en alleen moest worden ontwikkeld met deze systemen in het achterhoofd. Tegenwoordig is dat wel even anders.

Bij een website laten maken moet er tegenwoordig absoluut ook rekening worden gehouden met de mobiele gebruikers. Meer dan ooit tevoren kiezen mensen er dan ook voor om onderweg zaken op te zoeken op het internet, bepaalde diensten af te sluiten en / of producten te bestellen. Bij een website laten maken is het dan ook eigenlijk een absolute must om te kiezen voor een zogenaamd responsive design. Enkel en alleen op die manier kan je er namelijk op rekenen dat de aanpassing van het design aan het beeldscherm geen vervelende problemen met zich meebrengt en je er niet door Google voor wordt afgestraft.

Denk goed na over de website die je wil laten ontwikkelen

Een website laten maken is niet iets wat je doet zonder er eerst even grondig over na te denken, integendeel. Daarvoor zijn er tegenwoordig gewoon veel teveel zaken die een negatieve impact kunnen hebben op de productiviteit waar je website over komt te beschikken. Enkele zaken waar je zeker aandacht aan zal willen besteden zijn dan ook:

  1. Hoe moet je website er precies uit komen te zien?
  2. Hoe kan je ervoor zorgen dat de navigatie zo optimaal mogelijk wordt?
  3. Sta stil bij de on-page vereisten op vlak van SEO;

Bovenstaande zaken zijn nog niet alles. Het spreekt voor zich dat je de ontwikkelaar van jouw website ook duidelijk zal willen aangeven over welke functionaliteiten de website dient te beschikken. Moet deze bijvoorbeeld een zoekmachine hebben zodat potentieel geïnteresseerde klanten extra snel precies die informatie kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn? En moet er ook een contactformulier in de website worden gestopt of iets anders? Het zijn stuk voor stuk zeer belangrijke zaken waar je altijd rekening mee zal willen houden op het ogenblik dat je een website wil laten ontwikkelen.

Neem een kijkje op www.hulpmetmarketing.nl hoe een website voor jou ontwikkeld kan worden.