Waarom zou je een Apple iPhone kopen?

Waarom zou je een Apple iPhone kopen?

Op 29 juni 2007 lanceerde Apple de allereerste “Apple iPhone“. De iPhone baanbrekende uitvinding omdat het een combinatie was van 3 toestellen: een iPod, een revolutionaire telefoon en een “baanbrekende internetcommunicator”. De iPhone was razend populair en werd een wereldwijd begrip, maar waaróm wordt deze telefoon tot de dag van vandaag nog altijd zo goed verkocht.

Wat zijn voordelen van de Apple iPhone?

Er zijn ontzettend veel voordelen aan de Apple iPhone. Voorbeelden zijn:

  • Het systeem van de iPhone, iOS, is een heel veelzijdig systeem omdat het allemaal goed in elkaar zit. Vaak zijn nieuwe functies op telefoons in het algemeen als allereerst te vinden bij de iPhone. Denk hierbij aan Apple Pay, draadloos opladen, Face ID en de mogelijkheid om je handelingen op het beeldscherm te kunnen opnemen.
  • Daarnaast zijn er ontelbaar veel apps te downloaden via de Apple store, ondanks het feit dat Apple grondig kijkt naar elke app die zij aanbieden in de App Store. Ontwikkelaars noemen de App Store wel eens “de zandbak”, omdat het eigenlijk een plek is waar gebruikers spelen en ‘juf’ Apple een oogje in het zeil houdt of dit wel veilig gebeurt.
  • Ook mag gezegd worden dat het besturingssysteem van Apple makkelijk op te pakken is. Zelfs voor mensen die totaal niet technisch begaafd zijn is het binnen een paar dagen aan te leren. Het is daarnaast erg snel en er is weinig sprake van haperingen.
  • Een reden die minder belangrijk is dan de bovengenoemde argumenten is ook dat het bezitten van een iPhone een bepaalde status met zich meebrengt. Het is een hippe, moderne telefoon vanwege de stijl van het besturingssysteem en het uiterlijk van de telefoon. Ook staat de iPhone bekend als telefoon met een prijskaartje.
Apple iPhone

Wat zijn dingen die minder goed zijn aan de Apple iPhone?

Ook moeten we kritisch zijn op de nadelen van Apple zodat er geen vertekend beeld wordt geschetst. Nadelen zijn bijvoorbeeld:

  • Apple heeft in vergelijking met andere merken weinig modellen ontworpen, dus er is minder keuze.
  • Ook is de telefoon kwetsbaar, net als de bijbehorende gadgets. Voor de gebruikers onder ons: wie heeft niet ooit een barst gehad in zijn of haar scherm door het kleinste stootje of een kapot snoertje gehad bij je oplader?
  • Tot slot is het een relatief duur en luxe merk. Aangezien Apple elk jaar alsnog miljoenen toestellen verkoopt zullen echter wel weinig mensen spijt hebben van hun voorgaande aankoop.

Wat is de conclusie?

Uiteindelijk zul je toch zelf moeten kijken naar wat jij belangrijk vindt bij de aanschaf van een nieuwe telefoon. Zoals hierboven omschreven heeft Apple vele voordelen en is het niet voor niets altijd nog een van de meest populaire telefoons in de huidige maatschappij. Echter hecht iedereen andere waardes aan bepaalde eigenschappen van telefoons. Zo vindt het ene persoon levensduur van de batterij belangrijk en de andere persoon kijkt meer naar bepaalde hardware.

Vond je deze blog nu interessant en wil je meer informatie over verschillende producten? Lees dan ook onze andere blogs.