Zo kun jij je werk en privéleven beter gescheiden houden

Er zijn mensen die door hun werk ook in de weekenden worden gebeld, gemaild of geappt. Dit kan erg vervelend zijn, omdat dit buiten werktijden valt en je dan eigenlijk niet hoeft te werken. Dit kan voor irritaties zorgen. Bovendien kun jij je dan niet volledig ontspannen of uitrusten, omdat je continu aan je werk blijft denken. In deze tekst gaan wij jou vertellen hoe jij je werk en je privéleven beter gescheiden kunt houden. Bijvoorbeeld door een privé telefoon en een werktelefoon met een iPhone 13 abonnement te nemen. Dan weet je zeker dat jij in je vrije tijd ook echt kunt uitrusten en niet aan je werk hoeft te denken.

Koop twee verschillende telefoons

Een van de eerste dingen die je zou kunnen doen om te voorkomen dat je continu wordt lastig gevallen door je werk is het kopen van twee verschillende telefoons. De ene telefoon kun je dan gebruiken voor je privéleven. Hier heb je alle contacten van je familie en vrienden op staan en gebruik je in je dagelijks leven. Je werktelefoon gebruik je dan enkel voor dingen die te maken hebben met je werk. Je hebt hier dan ook enkel de contacten van je collega’s, cliënten, werknemers of werkgever op staan. Buiten werktijden zet je de telefoon uit, zodat je niet gestoord wordt door dingen die te maken hebben met je werk. Als het kopen van een nieuwe telefoon voor jou te duur wordt, dan zou je ook nog kunnen kijken voor een  iPhone 13 abonnement.

Zet je werktelefoon buiten werktijden uit

Voor optimale rust kun je natuurlijk je werk telefoon uitzetten buiten je werktijden om. Wel is het dna belangrijk dat je duidelijk hebt aangegeven aan je collega’s wanneer zij jou wel kunnen bereiken. Als zij iets belangrijks willen melden, dan komt het namelijk niet aan buiten jouw werktijden om. Daarnaast zou je een voicemail kunnen inspreken met wanneer je dan wel bereikbaar bent. Dan weten de mensen die jou bellen ook wanneer zij jou weer kunnen terug bellen. Je zou je telefoon natuurlijk ook aan kunnen laten en zelf bepalen wanneer je wel of niet antwoordt. Echter krijg je dan natuurlijk nog wel de meldingen binnen en niet iedereen vindt dat even fijn.

Gebruik andere accounts voor je werk

Een ander ding wat je zou kunnen gebruiken voor het scheiden van privé en werk, is het gebruiken van verschillende accounts. Als je bij je werk bijvoorbeeld gebruikmaakt van een iPhone 13 abonnement en jij in je privéleven een telefoon hebt van hetzelfde merk, dan kan het slim zijn om voor de twee telefoon verschillende ID’s te gebruiken. Zo heb je al je benodigdheden voor werk bij de hand en hoef je er niet tegenaan te kijken als je een keer vrij hebt. Maak je ID bijvoorbeeld met je werkmail aan.