Wat zijn vergelijkingsites?

Wat zijn vergelijkingsites?

Wat zijn vergelijkingsites? Het afgelopen jaar zijn veel meer mensen meer online gaan kopen omdat ze zich bijvoorbeeld niet veilig voelen in een winkel of simpelweg omdat de winkel dicht is. De concurrentie op het internet is dus ook een stuk groter geworden en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daar komen vergelijkingsites in het spel. Door meerdere websites te vergelijken vind je zo makkelijk hetgeen dat je zoekt voor de beste prijs!

Wat vergelijken vergelijkingsites?

Om de beste deal te scoren letten vergelijkingsites op een aantal verschillende dingen:

  • Prijs
  • Levertijd
  • Reviews
  • Betrouwbaarheid van de website

Deze dingen zijn erg belangrijk, je wil natuurlijk niet een product kopen op de site die het goedkoopste was en vervolgens niks binnenkrijgen. Het is voor vergelijksites erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je naar een betrouwbare website wordt gestuurd. Verder draait het natuurlijk vooral om de prijs van hetgeen dat je vergelijkt. Sommige vergelijksites krijgen commissie van websites wanneer iemand iets koopt via de vergelijkingsite. Als elke website hetzelfde betaald is er niets aan de hand, maar sommige websites betalen ook meer. Soms sluiten ze zelfs deals om meer dingen te kunnen verkopen, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Dus voordat je een vergelijksite uitkiest, zorg ervoor dat je weet welke je kunt vertrouwen.

Wat zijn vergelijksites?

Waarom zou je willen vergelijken?

Het is erg belangrijk om goed te kijken waar je het goedkoopste uit bent. Soms kan hetzelfde product 20-30% goedkoper zijn op een andere site! Als je dus goed op je geld wilt letten is het handig om goed te kijken naar wat de beste deal is. Via vergelijkingsites kan dat natuurlijk erg makkelijk! Prijsverschillen van bepaalde verkopers kunnen verschillen door bijvoorbeeld een verschil in de grootte van de bestelling die ze hebben gedaan bij de maker. Ook komt het vaak voor dat door kortingen of combi-deals, de prijs een stuk lager is bij de ene dan bij de andere.

Bestellen uit het buitenland

Nu je weet hoe je makkelijk kunt vergelijken via voornamelijk Nederlandse websites, ben je misschien wel op zoek naar nóg goedkopere prijzen in het buitenland. Op social media zijn steeds meer advertenties van producten uit voornamelijk China. Veel mensen zijn de afgelopen jaren gaat dropshippen. Ze verkopen producten uit Azië om voor winst door te verkopen. Er zijn genoeg Chinese websites waar je dezelfde producten kan kopen voor een spotprijs! Let wel op, vaak zijn deze producten kwalitatief niet perfect. Vaak zijn deze producten ook niet goedgekeurd door de EU, koop daarom geen oplaadkabels of andere elektrische apparaten want het kan in brand vliegen!

Aan de slag!

Je weet nu alles over vergelijksites en dus is het tijd om op zoek te gaan naar de allerbeste deal! Pas de tips toe om zo geld te besparen. Lees ook zeker onze andere blogs om nóg meer te leren! Succes!