Wat is een Swappie Iphone?

Wat is een Swappie Iphone?

Swappie iPhone is een bedrijf die gebruikte Iphones refurbished om vervolgens weer te verkopen. Het voordeel hiervan is dat de telefoon weer als nieuw is maar de prijs voordeliger. Maar waar komt dit idee vandaan? Oorspronkelijk is het bedrijf 5 jaar geleden in Finland opgericht. Het bedrijf is snel uitgegroeid tot een succes in Europa. Sinds 2020 is de online winkel ook in Nederland actief.

Wat is refurbished?

Letterlijk vertaald betekent refurbished ‘gereviseerd’. In simpel Nederlands betekent refurbished opknappen of renoveren. Dat is ook eigenlijk precies wat Swappie iPhone doet. De gebruikte telefoons komen bij hen binnen en ondergaan vervolgens 52 controlestappen. Aan de hand daarvan krijgen de telefoons een kwaliteitscategorie toegewezen. Swappie heeft drie categorieën: 1 als nieuw, 2 heel goed en categorie 3 redelijk. Ze zorgen ervoor dat de capaciteit van de batterij in de Swappie Iphones in alle categorieën minimaal 80% van de originele capaciteit is. Dit doen ze omdat dit belangrijk is voor het functioneren van de telefoon. De verschillen binnen de categorieën zitten hem voornamelijk in dingen als krasjes, deukjes of andere gebruikssporen. 

Wat is een Swappie Iphone?

Waar komen de gebruikte telefoons vandaan?

Op de website van Swappie staat ook een optie ‘verkopen’. Voor de verschillende type Iphones staat een richtprijs aangegeven, maar als je echt wilt weten wat je oude Iphone waard is dan moet je even wat vervolgstappen ondernemen. De potentiële verkoper krijgt een lijstje met vragen over de telefoon bijvoorbeeld wat de opslagcapaciteit is maar ook of er vlekken of barsten in het scherm zitten. Vervolgens komen ze uit op een schattingsprijs. Dit is de prijs die Swappie aan de verkoper wil betalen voor de telefoon. Als de verkoper aan Swappie doorgeeft dat ze de Iphone inderdaad willen verkopen en akkoord gaan met de prijs dan stuurt Swappie de verkoper een verkooppakket toe. Hierin zitten de benodigdheden om de telefoon naar ze op te sturen, dit is voor de verkoper gratis. Als ze de telefoon hebben ontvangen controleren ze of alle vragen naar waarheid ingevuld zijn. Dit doen ze met de 52 controlestappen. Als dit nog niet was gedaan worden ook al de gegevens die op de telefoon staan gewist. Als al deze stappen doorlopen zijn word je uitbetaald. Dit doen ze binnen 1-4 werkdagen nadat ze de telefoon hebben ontvangen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Swappie Iphone?

Nu we weten wat een Swappie Iphone is kunnen we gaan kijken naar de voor- en nadelen.

Voordelen:

  • Goedkoop, de Iphone is een bekend en gewild merk maar wel 1 met een aardig prijskaartje. Door een telefoon aan te schaffen die refurbished is ben je voordeliger uit en de kwaliteit is nog steeds zoals je van Apple gewend bent.
  • Uitgebreid getest, de telefoon is door 52 controle stappen gegaan en de website belooft dat de batterij goed werkt. Bij Swappie kun je er dus vanuit gaan dat de telefoon die je koopt goed werkt.
  • Milieuvriendelijk, het maken van een nieuwe telefoon is belastend voor het milieu. Een gebruikte telefoon te kopen is een vorm van recyclen en dit werkt positief voor het milieu.

Nadelen:

  • Levensduur, omdat het onbekend is waar de telefoon precies vandaan komt kun je niet met zekerheid zeggen hoe lang de telefoon meegaat. De telefoon is dan wel uitvoerig getest, maar niet gloednieuw.
  • Kortere garantie, bij veel elektronica is het gebruikelijk dat je 2 jaar garantie krijgt bij het aanschaffen van bijvoorbeeld laptops of telefoons. Doordat het product niet nieuw is geven bedrijven vaak minder dan 1 of 1 jaar garantie op refurbished producten.

De Swappie Iphone met andere telefoons vergelijken? Neem een kijkje op onze blogpagina voor meer vergelijkingsblogs.