Tips om je webshop veilig te maken

Voor alle ondernemers is het verstandig om niet alleen offline te verkopen, maar ook gebruik te maken van de mogelijkheden van online platformen. Sinds een aantal jaar stijgt het marktaandeel van online verkopen ontzettend hard. Als je een ondernemer bent, is het erg verstandig om hier ook aan mee te doen. Je kunt ervoor kiezen om een eigen webshop te gaan bouwen. Wanneer je op dit moment al een eigen webshop hebt, weet je waarschijnlijk dat het erg belangrijk is dat de webshop helemaal veilig is. Voordat je begint met het bouwen van jouw webshop, is het erg belangrijk dat je exact weet hoe je jouw webshop veilig gaat maken. Mocht je er op dit moment nog niet voldoende van af weten, dan hoef je jezelf hier natuurlijk niet voor te schamen. Je kunt gebruik maken van de volgende tips voor een goed beveiligde webshop.

Zorg dat de hosting professioneel is

Wanneer je een eigen webshop wilt gaan bouwen, moet je deze webshop laten hosten op een server. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door middel van Magento hosting. De kans bestaat dat je ooit al eens van Magento hosting hebt gehoord. Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer professionals voor een hostingpakket met Magento. Daarnaast maken steeds meer mensen tegenwoordig gebruik van Shopware

Een webshop via WordPress

Heb je een webshop laten bouwen via WordPress? Dan is het allereerst belangrijk om ervoor te zorgen dat de webshop goed beveiligd is tegen DDos aanvallen. Sinds een aantal jaar gebeurt het steeds vaker dat mensen een DDos aanval inplannen op een webshop. Helaas kan dit ervoor zorgen dat de gehele shop uit de lucht gaat. Als ondernemer wil je dit natuurlijk altijd voorkomen. Daarnaast is het erg belangrijk om jouw webshop op een goede manier te beveiligen tegen bots. Het is dus verstandig om ervoor te zorgen dat je alleen met jouw eigen IP-adres in de webshop kunt. Hierdoor voorkom je dat je op lange termijn te maken krijgt met hackers.

Een webshop via Shopify

Naast dat steeds meer mensen ervoor kiezen om zelf een webshop te bouwen via WordPress, kiezen er ook steeds meer mensen voor om hun webshop te bouwen via Shopify. Het voordeel van Shopify is dat alles al voorgeprogrammeerd is. Je hoeft dus zelf bijna niets meer te doen aan jouw webshop. Echter, het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat jouw webshop hierdoor ook niet uniek zal zijn. Wel zijn de webshops van Shopify goed beveiligd.

Gebruik verschillende wachtwoorden

Voor een groot deel van de mensen is het mogelijk wel duidelijk dat zij enkele gebruik moeten maken van allerlei verschillende soorten wachtwoorden. Hierdoor is het immers mogelijk om de verschillende soorten accounts goed te beveiligen. Wanneer je gehackt bent op een enkel account, betekent dit dus niet dat alle accounts gehackt zijn. Dit geldt vooral voor de verschillende mailadressen, maar daarnaast ook voor jouw account op WordPress en Shopify. Het is ontzettend belangrijk dat je er rekening mee houdt dat deze allemaal anders zijn.