Welk internet past het best bij mij?

Er zijn veel verschillende soorten internet. Hierom is het belangrijk om te weten welke soort internet het best bij jou past. Dit is van belang omdat er een groot aanbod in verschillende internetverbindingen is. Al deze verschillende internetverbindingen hebben hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast zit er ook een groot verschil in de prijs van de verschillende soorten internet. Het uitkiezen van een geschikte internetverbinding die zich aan jouw behoeftes voldoet kan lastig zijn, helemaal als je er niet veel verstand van hebt. Hierom worden alle internet mogelijkheden met een aantal voor- en nadelen in dit artikel ter sprake gesteld. Hopelijk kun jij na het lezen van dit artikel genoeg informatie opdoen om tot een goede keuze te komen. Als je een keuze hebt gemaakt is het verstandig om het te vergelijken. Internet vergelijken kan gemakkelijk via het internet. Door te vergelijken zul je tot de goedkoopst mogelijke optie komen.

Een kabel internetverbinding

Om te beginnen kun je kiezen voor een kabel internetverbinding. Dit is een van de oudste signalen en verbindingen. Vroeger werd deze enkel voor de televisie gebruikt. Doordat dit goed werkte, is het nu een basisdienst geworden zodat je makkelijk en goed kunt internetten. Er zijn veel providers die een eigen netwerk hebben. De enige provider die een geheel kabelnetwerk aanbiedt is Ziggo. Dus als je voor een kabelverbinding kiest, is Ziggo de beste optie. Belangrijk om te weten is dat er bij een kabelverbinding maar één provider tegelijk kan internetten met de kabel. Dit is een nadeel ten opzichte van DSL en glasvezel verbinding, bij deze internet opties kun je namelijk wel met meerdere providers op één kabel verbonden zijn. De maximale downloadsnelheid met een kabel ligt meestal rond de 400 megabits per seconde.

Een goede en stabiele glasvezel internetverbinding

De volgende optie die wordt behandeld is glasvezel. De glasvezel internetverbinding is momenteel de meest gebruikte verbinding in Nederland. Meestal loopt een glasvezel verbinding via een wijkkast in jou wij, daarna wordt deze door een kabel of door een DSL-verbinding overgenomen. Vervolgens gaat de verbinding via glasvezel naar de huishoudens. De verbinding eindigt in de meterkast. Een groot voordeel van glasvezelverbinding is dat het een zeer hoge snelheid van 1 gigabyte per seconde kan halen. Dit is voor geen enkele consument mogelijk, maar het is fijn dat het kan. Een ander groot verschil is de basis van data overdracht, op het moment dat je voor een kabel of een DSL-verbinding kies, zijn er geen stroom signalen. Bij glasvezelverbinding wordt er gebruik gemaakt van licht om data over te brengen. De stroom die hierbij komt kijken is hierdoor dus waarneembaar.

Een niet te vergeten DSL-internetverbinding

DSL staat voor Digital Subscriber Line. Het is een erg variabele internetverbinding. Via dit netwerk kun je een hoop data verzenden en het is relatief stabiel. Daarnaast is er pair bonding mogelijk. Hiermee kun je de bandbreedte verdubbelen waardoor je één snelle kabel krijgt in plaats van 2 kabels met een normale snelheid. Als je op zoek bent naar een simpel internet abonnement, dan is DSL een goede keuze.