Waarom een makelaars website voor een makelaar een must is

Ben je als makelaar nog afhankelijk van positieve mond-tot-mond reclame, buitenreclame of offline advertenties, dan zul je het de komende jaren steeds lastiger gaan krijgen. Het wordt namelijk steeds belangrijker om online vindbaar te zijn met jouw website, je aanbod en een directe koppeling met grote platformen als een Funda.

Heb je een website die daar momenteel niet de capabiliteit tot heeft, is het verstandig om daar mee aan de slag te gaan. Een website is namelijk je verkoopkanaal. Als je een goede website hebt en daarnaast ook goed vindbaar bent, dan heb je een mooi voordeel ten opzichte van concurrenten en kun je het in sommige gevallen ook winnen van Funda. Door een koppeling met Funda is het zelfs meer een partner dan een concurrent. Ben je niet zichtbaar op Funda, dan loop je een hele grote doelgroep mis.

Koppeling met systemen

Zoals gezegd is een koppeling met onder andere Funda van groot belang, maar er zijn nog meer koppeling handig en waardevol die je met een specifieke website voor makelaars kunt realiseren. Zoals een koppeling met Realworks en Superoffice. Waar je met de ene heel handig contact kunt onderhouden met je klanten is de andere handig voor het direct importeren van je data uit de database. Het is dus belangrijk dat je hier vooraf al goed over nadenkt. Met een realworks website, waar al ruim 75% van de makelaars gebruik van maakt, scheelt je veel eigen tijd en daarmee geld omdat dit automatisch kan worden opgehaald.

Een unieke website

Naast de koppelingen en het hebben van een eigen website is het wel belangrijk om deze website te juiste “schwung” te geven. Zorg dat je huisstijl er duidelijk in naar voren komt, dat je website uniek en dus onderscheidend is ten aanzien van andere aanbieders en straal ook autoriteit uit. Het is van groot belang dat je website technisch goed in elkaar zit, maar het oog wil ook wat. Heb je een technisch fantastische website maar is deze visueel niet aantrekkelijk genoeg voor de eindgebruikers, dan haal je er nog steeds niet het maximale uit. Is je website qua design de meest uit het oog springende website, maar zit hij technisch niet goed in elkaar dan verlies je helemaal veel klanten. Het is dus belangrijk dat aan beide voldoende aandacht wordt geschonken en zodoende nieuwe klandizie oplevert. Zorg dat er vooraf goed over het concept wordt nagedacht door een goede webdeveloper die ervaring in deze branche heeft om zodoende achteraf niet voor verrassingen te komen te staan.