Dag van de Thuiswerker – 16 maart

Op de Dag van de Thuiswerker, 16 maart, worden de mensen die vanuit huis werken in het zonnetje gezet! Deze dag is ooit in het leven geroepen om de thuiswerkers even wat extra aandacht te geven, en thuiswerken is sinds de corona crisis actueler dan ooit.

Thuiswerken

Voor een grote groep Nederlanders is het de normaalste zaak van de wereld dat ze thuis werken. Dit is een groep die door verschillende redenen niet op kantoor kan werken maar hun werk vanuit huis doen, dit kan komen door een aandoening of handicap of omdat er zorg is voor andere mensen, kinderen of ouderen. 

Maar begin 2020 kwam daar verandering in en werd Nederland geconfronteerd met het Coronavirus en om de besmettingen van het virus te remmen ging het grootste deel van de mensen noodgedwongen vanuit huis werken. Hier was veel flexibiliteit voor vereist vanuit zowel de werknemers als de werkgevers. Vanuit de werkgevers omdat ze minder grip hebben op de dagelijkse gang van zaken en omdat er anders gecommuniceerd dient te worden en vanuit de werknemers wordt een andere inzet en discipline verwacht, ook het indelen van een werkplek en het thuisonderwijs van kinderen heeft voor veel uitdagingen gezorgd.

Op thuiswerken werd altijd enigszins neergekeken maar nu half Nederland vanuit huis werkt is dit imago gelukkig positief veranderd. Veel mensen ervaren het als heel prettig en vanuit huis werk je even hard als je collega’s op kantoor, daarnaast is overwerken niet zo erg want je bent toch al thuis! Veel mensen geven elkaar tips voor thuiswerken.

Geef een leuke attentie voor thuiswerker

Omdat nog steeds heel veel mensen thuis werken is deze dag, Dag van de Thuiswerker, een uitgelezen kans voor de werkgevers om hun werknemers die vanuit huis werken eens in het zonnetje te zetten.

Hoe leuk is het om een attentie te krijgen van je werkgever wanneer je thuis werkt en zo zijn waardering laat blijken. Voor werkgevers is het een kleine investering maar je krijgt er veel voor terug; waardering, teamspirit en een positief gevoel bij je bedrijf. Mensen zullen trots zijn dat ze voor je bedrijf mogen werken.

Enkele suggesties om de thuiswerkers in het zonnetje te zetten:

·         Fitnessset – Omdat je meer thuis werkt heb je minder beweging. Fitnesssets zijn dan ook een veel gevraagd item omdat mensen dan vanuit huis veilig kunnen sporten en alles zo voorhanden hebben. Tips voor thuiswerken is meer bewegen!

·         BE O BOTTLE – Duurzame waterflessen – Deze duurzame waterflessen worden de nieuwe Doppers genoemd, met nog meer oog voor het milieu. Werknemers drinken overdag veel water tijdens het werk en kunnen dan deze gepersonaliseerde flessen gebruiken met uw bedrijfsnaam erop (of naam van medewerker)

·         Flessen wijn – Een fles wijn is en blijft altijd een populair geschenk. Deze wijnen kunt u bestellen met uw eigen etiket erop met uw bedrijfslogo erop of met de naam van de medewerker erop waar het naar verstuurd wordt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarmee u uw medewerker mee kan verrassen en zo in het zonnetje zetten!Voor meer informatie of tips voor thuiswerken kunt u altijd contact met ons opnemen via 035-6956000 of kijk op onze website en chat met ons. Ook kunt u ons mailen via sales@zintuig.nl voor al uw vragen. Ons team zit klaar om u van dienst te zijn!