De veiligheidseisen van een website!

Het wordt steeds belangrijk om een website veilig te hebben. Het komt vooral door de privacy verordeningen, wetten, regels en ook de boets. Een SQL cluster, SSL certificaat, DNS, email server en andere begrippen komen voorbij als je de hosting van de website gaat regelen. De basis is natuurlijk een betrouwbare webhost kiezen. Een webhost die er alles aan doet om de rommel buiten de deur (of eigenlijk website) te houden. Daarnaast is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste verbindingen. De verbinding tussen de websitebezoeker en de site is belangrijk. Een SSL verbinding versleuteld alle gegevens. Het zorgt voor veel veiligheid. Waar moet je nog meer op letten?

Maak je eigen website veilig

Het is goed om continu je eigen website in de gaten te houden. Zit er niet een stukje malware op? Of zijn er sites die jouw website misbruiken om de computer or smartphone van de bezoekers met een script te injecteren en te besmetten? Het kan allemaal. Door een virusscanner te installeren op je website krijg je direct een melding als het eventjes niet goed gaat. Het is dan mogelijk om direct in te grijpen als de site opeens niet meer zo goed loopt of er wat mis is.

Het gezonde verstand

Het is slim om niet teveel plugins, modules of andere zaken te installeren. Gebruik ook alleen de officiƫle versies. De gratis varianten kunnen besmet zijn. Het is belangrijk voor een officiƫle verkoper om zijn reputatite en naam te beschermen. Alleen dan is het mogelijk om een langetermijn klantenkring op te bouwen en te krijgen. Ook voor jouw bedrijf zal dit zo zijn of bij jouw bedrijf als je er werkt.

Veiligheid is de nieuwe norm

Het is belangrijk om mensen veiligheid te bieden. Wanneer iemand een bestand verstuurd via jouw site of een formulier invult dan willen ze graag dat dit vertrouwelijk gebeurt. Alleen dan is het mogelijk om ook vertrouwen te krijgen van mensen. In zaken en in het leven is het belangrijk om een goede reputatie te hebben. Ook voor jouw website geldt dit. Het reflecteert zich immers ook af op jouw. Doe dit dus goed.

Wetten en eisen

Naast de wetten en eisen die de overheid stelt aan de privacy is het ook belangrijk om het voor jezelf te doen. Daarnaast zijn de zoekmachines ook veel gekker op een site welke tip top beveiligd is. Je krijgt hier bonuspunten voor. Of eigenlijk voorkom je dat je strafpunten krijgt en lagere plekken in de zoekmachines. Een veilige site zorgt dus voor een hogere ranking in de zoekmachines. Het levert dus een stukje rendement op. Tenminste wanneer je een website hebt welke een goede conversie kan leveren en bieden.                       

Houd je website veilig


Wanneer je een veilige website hebt is dat goed nieuws. Het is echter ook belangrijk om het veilig te houden. Zorg daarom voor alle updates van de site. Doe een update voor alle plugins, het core CMS en ook voor andere zaken. Het is de basis om de website gezond te houden. Gaten worden door de update namelijk sneller gedicht.