Hoe te beginnen met cryptocurrencies

Hoe te beginnen met cryptocurrencies

De stap nemen om te beginnen met cryptocrrency kan lastig zijn als je er weinig vanaf weet. Echter is de kans wel groot dat je al eens hebt gehoord van Bitcoin en misschien zelfs van Ethereum of Ripple; dit zijn digitale betaalmiddelen waarmee veilig en snel online kan worden betaald. De eerste digitale munt die werd opgericht is Bitcoin. Deze munt is nog steeds de meest populaire cryptocurrency met de hoogste koers. Als je kiest voor Bitcoin kopen dan stap je in een nieuw monetair systeem zonder tussenkomst van een bank.

Alleen voordat je je eigen bank wilt zijn is het verstandig om een goed begin te hebben. Een goed begin is tenslotte het halve werk. In deze blog leggen we daarom uit hoe te beginnen met cryptocurrencies?

Terug naar de basis

Ondanks dat Crypto al een aantal jaren bestaat is de cryptomarkt nog relatief jong. Daarom zijn er wekelijks vele nieuwe ontwikkelingen. Zelfs als cryptocurrency niet de toekomst heeft, zal het idee van de blockchain naar verwachting zeker blijven. Vooral projecten die ook een daadwerkelijk probleem oplossen vallen daaronder.

Denk aan Bitcoin (BTC) het grootste en meest geaccepteerde wereldwijde betaalnetwerk. Of Ethereum (ETH) een software platform dat is gemaakt voor het afsluiten van (slimme) contracten; regelen van betalingen en het sturen van berichten. Dit zijn de 2 meest bekende, alleen vergeet Ripple (XRP) ook zeker niet. Ripple werkt samen met banken en andere financiële instellingen om het traditionele betalingsverkeer om te zetten naar blockchain technologie via het XRP netwerk. Men wil het vertrouwen van het betalingsverkeer tussen banken behouden, maar het bureaucratische er om heen elimineren.

Het is goed om niet zomaar blind ergens in te stappen, daarom wordt er aangeraden om van te voren achtergrondinformatie op te zoeken. Er is veel informatie te vinden op verschillende platforms. Verdiep je hier eerst goed in en bekijk verschillende cryptocurrencies om in te investeren.

Waarom instappen in cryptocurrency?

Overal om je heen hoor je mensen praten over cryptocurrency en dit maakt je uiteraard nieuwsgierig. Echter twijfel je wellicht ook om te beginnen met cryptocurrency, omdat je er simpel gezegd nog niet veel vanaf weet. Op basis van de verhalen op verjaardagen, voetbal, werk of via social media wordt de stap om te beginnen met cryptocurrency niet echt gemakkelijker. De verhalen zullen namelijk variëren van succesverhalen tot mensen die er niet in geloven.

Waarom zou je wel in cryptocurrency instappen? Daar zijn meerdere redenen voor te benoemen. Eén daarvan is dat als je wilt betalen met crypto, je geen financiële instellingen of bank nodig hebt. Dat betekent dat je met crypto kunt betalen zonder transactiekosten. Niet alleen binnen Nederland, maar ook als je Internationaal geld wilt overmaken. Daarnaast is beginnen met Crypto veilig. Stel jij gaat Bitcoin kopen of een andere munt, zoals bijvoorbeeld Ripple (XRP) of Ethereum, dan worden deze bewaard in jouw persoonlijke Wallet. Deze is beveiligd met een lang en ingewikkeld wachtwoord. Deze ’sleutel’ bewaak je dus met je leven. Je kunt veilige transacties uitvoeren als je geld wilt versturen of ontvangen, en dit is ook nog eens 100% anoniem. Jouw naam en persoonsgegevens worden namelijk niet gekoppeld aan de transactie die je doet.

Hoe beginnen met cryptocurrencies?

Wanneer je je hebt ingelezen over het verschil tussen Bitcoin en andere cryptocurrency zou je de eerste stappen kunnen zetten met beleggen in Crypto. Daarnaast is het belangrijk om te weten waar je ze kan kopen, kan bewaren en welke coin volgens jou het meest interessant lijkt. Bitcoin was de eerste cryptomunt, maar intussen zijn er ruim duizenden verschillende coins. Tussen die duizenden zitten ook een aantal zeer hoopvolle coins tussen.

Als je eruit bent dat je in cryptocurrency wilt investeren dan is de snelste manier om een wallet te openen bij één van de betrouwbare crypto brokers. Wanneer je een wallet hebt kun je namelijk op een veilige manier jouw crypto opslaan. Probeer niet te traden op basis van emotie. Sta achter je keuzes en wees verstandig met je trades.

Je weet nu hoe je het beste kunt gaan beginnen met cryptocurrencies en profiteren van de voordelen.