Wat is VOIP en waarom is het handiger?

VOIP staat voor voice over internetprotocol. Het is een eenvoudigere en beter manier van bedrijfscommunicatie. Het biedt veel meer mogelijkheden tot communicatie zowel intern als extern dan normaal bellen. Dat terwijl dit ook nog eens goedkoper is.

Waarom is VOIP aanbevolen binnen bedrijven?

VOIP is een telefooncommunicatiemiddel die via het internet werkt en dus niet via een normale kabel en de maandelijkse kosten die je voor je abonnement hebt. Het telefoontoestel is normaal aangesloten op een telefoonnetwerk bij de provider die jij uitgekozen hebt. Bij de VOIP is het aangesloten op je computernetwerk. Je kunt op deze manier bellen via alle soorten middelen zoals de computer, je telefoon een tablet of andere apparaten die via het internet zijn verbonden.

Deze manier van bellen wordt het meest gebruikt door bedrijven en ondernemers. Er zitten namelijk functies op die handig zijn voor specifieke doeleinden die een normale vaste telefoon niet heeft. Een voorbeeld hiervan is dat het mogelijk is om gegeven, video en spraak te verzenden naar andere apparaten. Dit is ook nog eens goedkoper dan de normale telefonie die gewoonlijk gebruikt wordt.

Een aantal voordelen die je hebt die je zelf kunt instellen hiermee is bijvoorbeeld een virtuele receptioniste die je kan aanzetten. Die zegt wat jij wilt dat ze zegt en eventueel kan ze ook nog keuzes voorleggen. Je hebt verschillende wachtmuziek die je kan instellen en je hebt wachtrijen. Hierbij wordt aangegeven hoelang iemand bijvoorbeeld moet wachten of hoeveelste ze in de wachtrij zijn.

Welke andere opties zijn er nog?

Er zijn veel verschillende opties die er zijn. Je hebt bijvoorbeeld ook een app voor Android en IOS die je kunt downloaden hiervoor. Dit is mogelijk door de 3CX functies. Je kunt hiermee bijvoorbeeld ook naar iemand doorschakelen naar de mobiel. Bijvoorbeeld als je een telefoon op kantoor op neemt maar iemand moet hebben die niet fysiek aanwezig is. Zo werk je altijd door en heb je geen vertragingen of dat je klanten moet laten wachten.

Voor vergaderingen is dit ook heel handig. Het komt wel eens niet goed uit en dan is het lastig als diegene er niet bij is. Gelukkig kan je met 3CX een videoconferentie doen waardoor je er ongeacht je locatie altijd bij kan zijn. Je hoeft hiervoor ook geen enkele plug-ins te installeren.

Tijdens zo een conferentie op afstand kan je vooralsnog bijvoorbeeld een presentatie besturen. Het feit dat je niet fysiek op locatie aanwezig bent, betekend niet dat je niks meer kan besturen of niks meer in de hand hebt. Je deelt gemakkelijk een link om deel te nemen en kan makkelijk op afstand mensen uitnodigen om een afspraak in de agenda te plaatsen.

Via connectify.be kun je gemakkelijk zelf alles doorlezen en ervaringen van anderen bekijken. Als je twijfelt kun je daar altijd opzoek gaan naar informatie die jouw zorgen kunnen wegnemen. Bekijk de voordelen zorgvuldig van dit concept voor je bedrijf. Leg alle voor- en nadelen naast elkaar en bekijk zelf wat de uitkomst is daarvan.