Wil jij de iPhone vergelijken?

Wil jij de iPhone vergelijken?

Waarom wil jij de iPhone vergelijken? Omdat het handig is om te doen als je opzoek bent naar een nieuwe iPhone en je niet precies weet waar je die nou het beste kan gaan kopen. Hier kun je achter komen door vergelijkingssites te gebruiken. Door te gaan vergelijken kun je er ten eerste achter komen waar jij je iPhone het goedkoopst kan kopen maar ook waar je er de beste service bij krijgt.

Wat zijn de verschillen tussen alle iPhone-modellen?

Er zijn op dit moment een flink aantal verschillende modellen op de markt die voor jou een potentiele nieuwe iPhone zijn. Leuk, maar nu is er dus nog meer keuze bij het kopen van een nieuwe iPhone. Heb je geen idee bij welke factoren je rekening moet houden van het kopen van een nieuwe iPhone? We zetten ze hier voor je op een rijtje.

  1. De schermkwaliteit
  2. De camerakwaliteit
  3. Snelheidsklasse
  4. Formaat

Daarnaast heb je natuurlijk nog de prijs, die automatisch hoger wordt als je meer eisen gaat stellen. Je zou hier ook in kunnen gaan vergelijken.

iPhone vergelijken

Hoe vergelijk je de schermkwaliteit?

De schermkwaliteit zou hoog op jouw lijstje moeten staan bij het vergelijken van een iPhone. Hier doe je grotendeels alles mee. De originele beeldschermen van Apple zijn ontworpen, getest en gemaakt volgens Apple standaarden voor kwaliteit en prestaties. De kwaliteit van het scherm wordt bepaald door de glasplaat, de LCD en de frame rand. Het is bij een origineel Applescherm zo dat het een sterke glasplaat heeft en een LCD van de hoogste kwaliteit. Maar ook de rand van het frame is sterk.

Bij de iPhone 7 is de kwaliteit van het scherm standaard. Hoe nieuwer model je bekijkt hoe betere schermkwalitet de iPhone heeft. De iPhone 12 pro heeft namelijk een uitstekende schermkwalitet.

Hoe vergelijk je de camerakwaliteit?

Met de ontwikkelingen die Apple heeft gemaakt maakt de nieuwe iPhone technisch gezien betere foto’s dan een ouder model. De nieuwe modellen hebben bijvoorbeeld een megapixel-camera aan de achterkant en de camera op de achterkant kan opnemen in 4K.

En wat niet te missen valt bij de iPhone 12 pro zijn de drie camera’s op de achterkant. Waaronder een ultragroothoeklens zit om weidse landschappen te fotograferen. En met de telelens kan je inzoomen tot wel 4 keer optisch.

Hoe vergelijk je de snelheidsklasse?

Je kan heel makkelijk de snelheid van de iPhone testen op het toestel zelf. Dat heet een zogenaamde benchmark-test daarbij worden de prestaties van de processor gemeten en vergeleken met andere toestellen. Om erachter te komen of de snelheid van de iPhone ook achteruitgaat door het gebruik kun je op internet testen van andere gebruikers opzoeken en zo je keuze maken tot een nieuwe iPhone.

Hoe vergelijk je het formaat?

Dit is een belangrijke factor die meespeelt bij het kiezen van een nieuwe iPhone. Want zeg nou zelf je wil natuurlijk wel dat hij in je broekzak past.

Veel Apple toestellen hebben een grotere variant, dit wordt dan de max of de pro genoemd. Wat je misschien snel zou vergeten is dat er niet alleen aan de buitenkant iets veranderd. Bij een iPhone 12 mini past natuurlijk nooit zo’n grote accu als in de iPhone 12 pro of max. Je kan dus zomaar bij het kiezen van een kleiner toestel een uur van je batterijduur inleveren.

Nu weet je alles waar je rekening mee moet houden bij jouw iPhone vergelijken.

Ben je misschien geïnteresseerd geraakt naar een andere mobiel? Lees dan onze blog over waarom je een mobiele telefoon zou vergelijken.