Waarom moet je laptops vergelijken?

Waarom moet je laptops vergelijken?

Waarom moet je laptops vergelijken? Nou als allereerst je moet niets maar het kan zeker lonen om laptops te vergelijken. Een laptop aanschaffen doe je voor langere tijd, dit wil je dus goed doen. Daarbij wil je ook niet te veel betalen. Veel mensen kopen een laptop met functies die ze helemaal niet nodig zijn, zonde van je geld dus! In deze blog vertellen wij jou alles over laptops vergelijken!

Waar moet mijn laptop aan voldoen?

Ben je niet zo technisch of heb je weinig verstand van computers? Geen probleem, wij vertellen jou waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw laptop. Voordat je een laptop gaat aanschaffen is het belangrijk om jezelf af te vragen wat ga je precies met de laptop doen? Is je laptop bedoeld voor een kleine boekhouding of ben je van plan zware programma’s zoals foto en videobewerkingssystemen te installeren? Daarbij moet jezelf afvragen wat je precies wilt uitgeven aan de laptop. Heb je een bepaald budget of maakt de prijs niet uit?

Laptop vergelijken

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een laptop?

Wanneer je een laptop wilt gaan aanschaffen zijn er tal van eigenschappen waar je op kunt letten. Veel eigenschappen kunnen ook persoonlijke voorkeuren zijn. Eigenschappen waar jij laptops op kunt vergelijken zijn:

  • Prijs (dit is de aankoopprijs die jij moet betalen voor je laptop)
  • Merk (de fabrikant die jouw laptop heeft samengesteld)
  • Levertijd (hoelang gaat het duren tot jij de beschikking over de laptop hebt?)
  • Processor (de processor is het hart van de computer, hoe hoger de processor hoe meer je laptop kan verdragen)
  • Besturingssysteem (het systeem waar je laptop op werkt. De meeste laptops draaien op Windows)
  • Schermgrootte (het formaat van jouw laptop)
  • Resolutie van het scherm (de scherpte van jouw laptopscherm)
  • Accuduur (hoelang duurt het voordat je laptop weer leeg is)

Bovenstaand benoemde eigenschappen zijn de meest gefilterde voorkeuren. Wat belangrijk is bij het uitzoeken van jouw laptop is dat je iets vindt wat je mooi vindt, dat de prijs in jouw prijsklasse valt en de laptop kan voldoen aan de taken die jij er mee wilt gaan uitvoeren!

Waarom niet simpelweg de duurste laptop kopen?

Het duurste product is niet altijd het beste product! Daarbij is het belangrijk dat de laptop bij jou past, een dure laptop kan best allemaal functies hebben waar jij misschien toch niets mee gaat doen. Dit is dus zonde van je geld. Je moet het zien als je zorgverzekering samenstellen, hier verdiep jezelf ook in de pakketten en mogelijkheden omdat oververzekeren geen zin heeft. Een laptop aanschaffen hoeft helemaal niet prijzig te zijn. De gemiddelde laptopprijs is Nederland ligt tussen de €600 en €700 euro. Daarbij beginnen laptopprijzen vanaf €300 en loopt het op tot €6000, je kunt het zelf zo duur maken als je dus wilt!

Vond jij deze blog nou leuk en interessant? Lees dan ook onze andere blogs! Smiliez post wekelijks blogs over het onderwerp vergelijken! Smiliez zorgt ervoor dat jij de juiste aankopen kunt doen. Ons motto is ook niet voor niets: “vergelijken doen wij, aankopen doen doe jij!”