De beste lening voor een auto

Als je graag een auto wilt kopen is het belangrijk dat je hier voldoende geld voor hebt. Als je dit nog niet hebt zijn er verschillende dingen die je zou kunnen doen om wel aan dat geld te komen. Het beste zou zijn als je eigen spaargeld zou hebben en daar een auto van kunt kopen. Als dit niet gaat lukken zou je ook kunnen overwegen om een lening af te sluiten om een auto te kunnen kopen.

Een lening aanvragen bij de bank

Als je een auto wilt gaan kopen met een autolening zijn er verschillende leningen waar je voor zou kunnen gaan. Een lening bij de bank is waarschijnlijk een optie die het meest veilig is. Je krijgt vaak hele duidelijke afspraken als je met de bank een lening aangaat. Dit zorgt ervoor dat er nooit gedoe kan komen. Wel is het zo dat je bij de bank heel veel moet bewijzen voordat je een lening aan kan gaan. Zo moet je kunnen laten zien dat je zeker de lening weer terug kan betalen. Anders gaat de bank dat risico niet aan. Ook is het zo dat je bij de bank te maken hebt met rente. Altijd als je een lening afsluit kost het meer geld om deze te hebben. Zo moet je alles terug betalen, maar betaal je daar maandelijks of jaarlijks ook nog wat extra over. Dit kan een reden zijn om niet bij de bank te gaan lenen.

Krijg een lening van een familielid

Je zou ook aan een familielid kunnen vragen of je misschien wat geld mag lenen. Belangrijk is dat je hier dan duidelijke afspraken over maakt. Je wilt niet dat door een lening van een auto een ruzie komt waarbij je de relatie met je familie slecht wordt, dat is een lening auto niet waard. Zorg dus dat voor beide partijen de afspraken duidelijk zijn, desnoods schrijf je het ook een keer helemaal op. Je weet dan in ieder geval zeker dat daar geen problemen over komen. Het voordeel aan lenen bij je familie is dat je vaak niet echt rente hoeft te betalen of in ieder geval geen hoge rente. Meestal is het bij familie zo dat je alleen de lening zelf terug betaalt. Ook hoef je niet veel cijfers te laten zien waaruit blijkt dat je deze lening aan kan gaan en zeker weet dat je hem terug kan betalen. Ondanks dat je deze cijfers niet hoeft te laten zien, is het wel handig om dit zelf even na te gaan. Je wilt niet dat je iets afspreekt en dat later blijkt dat je dit helemaal niet zou kunnen betalen.

Leen bij een vriend voor een auto

Bij een vriend geld lenen voor een auto is een beetje hetzelfde als bij familie. Vaak hoef je niet veel te bewijzen en hoef je ook geen of lage rente te betalen. Toch blijft het bij vrienden nog belangrijker dat je duidelijke afspraken maakt. Ruzie over geld is iets wat je zoveel mogelijk moet voorkomen.

Bedankt voor het lezen van onze blog! Ben je nu geïnteresseerd geraakt in vergelijken? Lees dan ook onze andere blogs! Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram en Facebook ⬇⬇⬇