Hoe kun je de iPhone 12 pro vergelijken?

Hoe moet je de iPhone 12 pro vergelijken?

Heb jij de iPhone 12 pro al bekeken en vergeleken? Apple brengt elk jaar rond de maand september nieuwe toestellen uit op de markt. Vaak gaat dit gepaard met andere producten die Apple aanbiedt zoals de iPad of de Apple watch. Recent is het pronkstuk de iPhone 12 pro. Je vraagt je vast af wat is er zo pro aan deze iPhone? In deze blog vertellen wij jou alles over de iPhone 12 pro en waarom het voor jou interessant kan zijn om dit toestel aan te schaffen!

Welke specificaties onderscheiden de iPhone 12 pro ten opzichte van Apple’s andere toestellen?

Voordat we het vorige pro model en het huidige pro model naast elkaar leggen zien we meteen al grote verschillen. Apple’s nieuwste model is hoekiger dan het voorgaande model van de iPhone 11 pro. Apple hanteert het ontwerp van een toestel een aantal jaar, daarna is het weer tijd voor een andere uitstraling. Bovendien heeft de nieuwste lichting toestellen van Apple weer een nieuwe uitstraling gekregen. Dit is een mix van een nieuw ontwerp en een oud onderwerp. Het oude ontwerp, de vierkante hoeken zijn afkomstig uit het iPhone 4 tijdperk waar de hoekige kanten hun introductie maakte. Vooral bij het nieuwe ontwerp is op de achterkant de grootste wijziging van het toestel te zien. Waar traditionele iPhone toestellen één of twee lenzen hebben had de iPhone pro 11 ook al een derde lens! Deze trend is voortgezet in Apple’s pro modellen.

iPhone 12 pro vergelijken

Wat is het verschil tussen de iPhone 12 en de iPhone 12 pro?

Wanneer je de iPhone 12 en de iPhone 12 pro naast elkaar leggen zul je vanaf de buitenkant een paar verschillen kunnen opmerken. Op de voorkant van het toestel zul je geen verschillen aantreffen deze zijn identiek aan elkaar. Als we kijken naar de achterkant van de toestellen heeft de iPhone 12 twee lenzen en het  pro model heeft drie lenzen. De pro versie heeft een camera met telelens die zorgt voor scherpe kwaliteit foto’s bij dicht bijstaande objecten en een LiDAR-scanner. Een LiDAR-scanner zorgt ervoor dat je ook bij donkere achtergronden of in de nacht goede en scherpe foto’s kunt maken. Wanneer je gaat kijken naar inhoudelijke specificaties zijn er een paar verschillen. Onderstaand zullen we de verschillen toelichten:

iPhone 12          

iPhone 12 pro

·        625 nits*            

·        800 nits*

·        162 gram

·        187 gram

·        12 megapixel camera

·        12 megapixel camera

·        Ultra en groothoekcamera

·        Ultra, groothoek en telelens camera

(Het aantal nits vertelt iets over de helderheid van het scherm) *

Sommige specificaties hebben minimale verschillen zoals de helderheid (nits) van het scherm of het gewicht van het toestel. Het grootste verschil tussen de toestellen is de camera. De camera van het pro model is iets geavanceerder en biedt dus iets meer opties. 

Wat gaat me dit kosten?

Je zou jezelf de vraag dus kunnen stellen: wat gaat me dit kosten? Op de officiële website van Apple ben je voor de iPhone 12 €912,10 kwijt, de iPhone 12 pro kost €1162,10. We hebben het dan over de modellen met de minste opslag. Bij de iPhone 12 is dit 64 gigabyte en bij de het pro model is dit 128 gigabyte, totale prijsverschil tussen de toestellen is €250. Het komt er op neer dat als jet met 64 gigabyte en voldoende hebt aan de 12 megapixel camera met een aantal opties is de iPhone 12 voor jou de beste keuze. Is 64 gigabyte te weinig en wil je minimaal 128 gigabyte en een camera met een volledig pakket met extra opties dan kun je het beste kiezen voor de iPhone 12 pro.

Bedankt voor het lezen van onze blog! Ben je nou geïnteresseerd geraakt in vergelijken? Lees dan ook onze andere blogs! Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram en Facebook ⬇⬇⬇