Waarom de iPhone 12 vergelijken?

Waarom de iPhone 12 vergelijken?

Iedereen kent het merk Apple met de welbekende iPhones wel. De eerste iPhone werd uitgebracht in juni 2007. Daarnaast kwam er een model uit uit met 3G, dit model kwam een jaar later in juli 2008. Later kwamen de iPhone 4 + 4s uit, in juni 2010 en oktober 2011. Een jaar later volgde de iPhone 5 in het jaar september 2012. Apple brengt eigenlijk elk jaar wel één of meerdere iPhones uit.

De laatste jaren zijn er nog veel iPhones uitgekomen, recent nog de iPhone 12. Dit is het allernieuwste model dat Apple aanbiedt. In deze blog gaan we de iPhone 12 vergelijken!

Wat is er nieuw aan het nieuwste model van Apple?

Alle iPhone 12 modellen hebben een een hoekiger ontwerp en een kleinere notch. De notch zit boven in het scherm, hierdoor zien de telefoons er strakker uit. De telefoons zijn ook dunner, lichter én sterker. Alle vier modellen beschikken ook over een Ceramic Shield, dit is een extra sterke glas laag aan de voorkant van je scherm. Door deze sterke laag heb je minder snel barsten of krassen in je telefoonscherm. Daarbij is dit het sterkste smartphoneglas die ooit door Apple is ontwikkeld.

Het futuristische ontwerp met dunne schermranden en de goede afwerking is een mooie evolutie ten opzichte van de iPhone 11. De smartphones hebben stuk voor stuk een IP68-certificaat. Daardoor zijn de toestellen stof- en waterdicht tot wel dertig minuten en tot een diepte van wel zes meter! 

iPhone 12 vergelijken

Wat zijn de nieuwe iPhone specificaties?

Waar kun je de iPhone 12 op vergelijken? De vier nieuwste iPhone 12-telefoons hebben de Apple A14 Bionic-processor. Deze processor is volgens Apple 50% procent sneller dan elke andere smartphoneprocessors. Apps starten door deze processor  sneller op. Doordat de apps sneller opstarten word er minder van de batterij gevraagd. Hierdoor gaat je batterij  langer op een lading mee. Het besturingssysteem van de telefoons is iOS 14, dat al een tijdje beschikbaar is voor oudere iPhones. Deze versie heeft een paar mooie verbeteringen ten opzichte van iOS 13. Een van de nieuwe functies is dat je apps niet meer perse op het startscherm hoeft te plaatsen, maar ook in de  app-bibliotheek kunt plaatsen. Bij de lancering van een nieuwe iPhone wordt er vaak ook een nieuwe update voor het softwaresysteem IOS aangeboden. Deze update zorgt ervoor dat je telefoon de beste prestaties kan leveren.

Een van de onderdelen in de nieuwe updates is dat  je widgets op het startscherm kunt plaatsen. Handig om in een oogopslag de weersverwachting te zien. Daarbij kun je je telefoonscherm zo persoonlijk mogelijk als jij wilt inrichten. Dit was jaren lang niet mogelijk!

Apple brengt de iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max uit met verschillende hoeveelheden opslagcapaciteit. Wij hebben deze modellen voor jou op een rijtje gezet:

Telefoon

Varianten

·        iPhone 12 mini

64, 128 en 256 GB

·        iPhone 12

64, 128 en 256 GB

·        iPhone 12 Pro

128, 256 en 512 GB

·        iPhone 12 Pro Max

128, 256 en 512 GB

Is 5G beschikbaar voor iPhone 12-telefoons?

Met een vernieuwd ontwerp, verbeterd scherm en extra krachtige specificaties zijn alle iPhone 12-telefoons klaar voor de toekomst. Desalniettemin de belangrijkste vernieuwing: alle iPhone 12-telefoons beschikken over 5G. 5G word momenteel in Nederland ook al door een aantal providers aangeboden! 

Wat is de kwaliteit van de iPhone 12 camera’s?

De camera’s zijn altijd het spektakelstuk de nieuwe iPhones. Ze staan bekend om hun mooie uiterlijk en natuurlijk hun fantastische en scherpe kwaliteit. 

De grootste innovatie is de LiDAR-scanner in de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Dit is een scanner en kan tot vijf meter afstand diepte inschatten op basis van reflecterend licht. Hierdoor heeft je telefoon een beter beeld heeft bij de ruimte waarin je staat en wat de afstand is tot objecten. De camera-app weet zo beter en sneller de juiste camera-instellingen om goede foto’s te maken. Deze resultaten zijn van zeer hoge kwaliteit!

Daarbij hebben de vier iPhone 12-telefoons hebben allemaal een hoofdcamera van 12 megapixels. De 
12 megapixelcamera met ultragroothoeklens zorgt ervoor dat je mooie panorama foto’s kunt  maken. Met deze functie kun je een groot gebied fotograferen. 

Alle modellen beschikken over Night Mode. Met deze mode kun je  in het donker extra heldere foto’s te maken zonder ruis. De derde 12 megapixelcamera van de Pro-varianten is een telelens met 4x optische zoom om zonder kwaliteitsverlies het beeld vier keer zo dichtbij te halen. Met de inzoom functie kun je bijvoorbeeld prachtige natuurfoto’s maken!