Waarom internet en tv vergelijken?

Waarom internet en tv vergelijken?

Waarom zou je internet en tv vergelijken? Internet en tv vergelijken kan je heel veel geld besparen. Het verschil tussen internet en tv kan soms erg verschillen. Ook het uitzoeken van de goedkoopste aanbieder is vaak al een zoektocht op zich. Hoe je het beste kan gaan vergelijken en met welke factoren je rekening moet houden vertellen wij je in deze blog!

Welke manieren van vergelijken zijn er?

De bekendste manier om te vergelijken is het gebruiken van een vergelijkginswebsite, hier zijn er duizenden van te vinden, maar welke is te gebruiken? Zo’n vergelijkingswebsite kan heel handig zijn alleen is het belangrijk om uit te zoeken of er ook daadwerkelijk de provider met de laagste prijs aanbevolen wordt. Een andere manier is om zelf providers op te gaan zoeken en dan de prijzen met elkaar te gaan vergelijken, dit kost alleen iets meer tijd. De derde optie om goedkoper uit te zijn is om te bellen. Door te bellen kun je de prijs vaak aardig aar beneden halen, of je kan gebruik maken van speciale acties. De aanbieders willen je deze special acties geven omdat ze geen klanten willen verliezen aan concurrenten.

Internet en tv vergelijken

Wat voor internet en tv abonnement heb je nodig?

Light, basis, standaard, normaal, zwaar en plus… de benaming van een abonnement zegt eigenlijk al genoeg. In internet en tv-abonnementen heb je namelijk verschillende ‘gradaties’. Als jij vooral naar basiszenders kijkt en weinig internet gebruikt zou het zonde zijn als je een zeer uitgebreid abonnement kiest. Dat is nergens voor nodig én dus zonde van je geld. Je hebt verschillende websites die je helpen bij het zoeken van een passend abonnement.

ADSL, VDSL, kabel of glasvezel, wat heb je nodig?

Je hebt vier verschillende aansluitingen:

Het zijn alle vier verbindingen ie ervoor zorgen dat jij kunt internetten, bellen en tv kijken. Het verschil zit hem in de prijs, snelheid en beschikbaarheid. ADSL is vaak het goedkoopst maar niet overal in Nederland even snel. Je kan met een postcodecheck kijken of ADSL bij jou beschikbaar is. VDSL is de opvolger van ADSL en is vaak sneller, maar soms iets duurder dan z’n voorganger. Dan krijg je de kabel, deze is weer net iets duurder dan VDSL. De kabel is eigenlijk altijd snel genoeg. Een nadeel hiervan is dat er vaak maar één aanbieder is per adres.

Verder is er glasvezel, deze aansluiting is het snelst maar je betaalt er ook het meest voor. Ook is het de vraag of deze aansluiting voor jou beschikbaar is. Ook dit kun je controleren op postcode.

Kijk jij nog tv?

Al sinds de komst van het internet wordt er door experts gezegd dat het einde van het televisietijdperk in zicht is. YouTube zou namelijk de vervanger zijn voor lineair tv kijken, dat betekent tv kijken wanneer het programma wordt uitgezonden en ook het grote aanbod van streamingsdiensten zouden de reguliere tv-programma’s vervangen.

Tegenwoordig heb je vanaf je woonkamer een groot aanbod van de leukste films en series, die gemaakt zijn over de hele wereld. De grootste streamingdienst doet helaas geen uitspraken over de kijkcijfers waardoor we geen conclusies kunnen trekken over het aantal mensen in Nederland wat programma’s streamt versus wat naar lineaire tv kijkt.

Ben je benieuwd geworden hoe je het beste een prijs kan vergelijken van producten? Lees dan ook eens onze blog over een prijs vergelijken.