Waarom prijs vergelijken?

Waarom zou je prijs vergelijken?

Waarom zou je bij sommige producten de prijs vergelijken? Het vergelijken van producten en dan met name de prijs, kan soms erg lastig en ingewikkeld zijn. Er zijn veel positieve dingen aan het vergelijken verbonden. Hoe en wat? Dat vertellen we je in deze blog! Ga lekker zitten en maak je klaar om hierna verstandig te gaan vergelijken!

Wat zijn de opties?

De bekendste manier om prijs te vergelijken is via een vergelijkingssite op internet. Door gebruik te maken van zo’n site heb je razendsnel de resultaten van alle grote webshops die het product of dienst aanbieden. Zo heb je snel de beste deal gevonden! Echter zijn zulke sites niet altijd betrouwbaar. Sommige vergelijkingssites worden betaald door bepaalde websites zodat die websites meer kunnen verkopen. De vergelijkingssite zet dan de desbetreffende site bovenaan terwijl die misschien niet eens de goedkoopste is. Daarom hebben we een belangrijke tip voor jou! Vergelijk op meerdere sites en kijk ook naar eventuele verzendkosten die er nog bij kunnen komen, dit wordt namelijk niet altijd vermeld op de vergelijkingssite. Sommige producten worden ook wel aangeboden exclusief de btw. Hier komt dan dus nog 21% bij het bedrag op. Een andere manier is om zelf de websites op te zoeken. Dit kost iets meer tijd en je loopt het risico dat je de goedkoopste aanbieder mist. Wel weet je gelijk waar je aan toe bent bij de bepaalde websites. De derde optie om goedkoper uit te zijn is om te bellen. Dit werkt vaak alleen bij aanbieders van energie, internet of tv. Door te bellen kun je de prijs vaak aardig naar beneden halen, of je kan gebruik maken van speciale acties. Die aanbieders doen dit omdat ze geen klanten willen verliezen aan de concurrenten.

Prijs vergelijken

Wat zijn de belangrijke factoren bij het prijs vergelijken?

Bij het prijs vergelijken zijn er dus een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan een paar voorbeelden daarvan:

  • Eventuele verzendkosten – Producten uit het buitenland zijn vaak een stuk duurder als het om verzenden gaat.
  • Is de prijs inclusief of exclusief btw? – Als de prijs exclusief btw is, reken je er voor de meeste producten nog 21% bij.
  • Zijn er kortingscodes beschikbaar? – Als er kortingscodes beschikbaar zijn, is het natuurlijk verstandig om hier gebruik van te maken! Kijk daarom goed naar eventuele codes die op de site staan.

Verder is het erg belangrijk om naar de betrouwbaarheid van de website te kijken. Je wil natuurlijk niet iets kopen op de site die het goedkoopste was en dat je vervolgens niks binnenkrijgt. Kijk daarom goed naar hoe de site in elkaar zit, of ze goede reviews hebben en of de klantenservice goed is.

Vergelijken maar!

Nu dat je deze blog hebt gelezen ben je hopelijk een stuk wijzer als het aankomt op prijs vergelijken. Met deze tips en tricks kun je wellicht veel geld besparen! Denk goed na voordat je iets besteld en als je nog meer informatie wil over dit onderwerp kan je onze andere blogs nog checken!