Waarom moet je vergelijken?

Waarom moet je vergelijken?

Waarom moet je eigenlijk dingen vergelijken? Het antwoord is erg simpel als je het aan ons vraagt! Door eventjes te kijken naar wat de voordeligere optie is kan je soms tientallen euro’s besparen! Voor die 15 minuutjes die je hebt besteed aan het vergelijken van webshops of bijvoorbeeld verzekeringen, kan je veel geld besparen. Dat is voor ons namelijk de voornaamste reden om te vergelijken! Ben je benieuwd naar meer informatie? Lees dan snel verder!

Wat zijn de verschillende opties op het gebied van vergelijken?

De bekendste manier om te vergelijken is via vergelijkingssites op internet. Door het gebruiken van zo’n site heb je snel de resultaten van alle grote websites die het product of dienst aanbieden. Zo heb je razendsnel de beste deal! Sommige vergelijkingssites zijn echter niet altijd helemaal goed, let dus op! Bepaalde sites worden betaald door aanbieders van een bepaald product of dienst om hoger op de website te komen, zonder dat ze het goedkoopste zijn. Daarom willen we je graag een tip geven: vergelijk op meerdere sites en kijk ook naar eventuele verzendkosten die er nog bij kunnen komen. Sommige producten worden ook aangeboden met de prijs exclusief BTW, let dus op dat als je het privé koopt, er nog 21% bij gaat komen. 

Vergelijken

Wat zijn de alternatieven?

 Een andere manier is om bijvoorbeeld zelf de websites op te zoeken. Dit kost iets meer tijd en je loopt het risico dat je de goedkoopste aanbieder mist. Wel weet je gelijk waar je aan toe bent bij de bepaalde websites. De derde optie om goedkoper uit te zijn is om te bellen. Dit werkt vaak alleen bij aanbieders van energie, internet of tv. Door te bellen kun je de prijs vaak aardig naar beneden halen, of je kan gebruik maken van speciale acties. Die aanbieders doen dit omdat ze geen klanten willen verliezen aan de concurrenten. Dit zijn de drie meest bekende en effectieve vormen van vergelijken.

Hoe ga je aan de slag met vergelijken?

Nu je weet welke opties er zijn, vraag je je misschien af hoe je begint. Eigenlijk is het erg simpel, we leggen het je even uit:

  1. Bepaal wat voor product of dienst je wil. Wees hier ook specifiek in zodat je niet allemaal verschillende aanbiedingen krijgt die totaal niet jouw interesse hebben. Door te weten wat je namelijk zoekt, krijg je veel betere resultaten en ook kan het je heel erg veel tijd schelen! Dit kan bijvoorbeeld bij telefoons heel veel uitmaken. Als je alleen zoekt op een bepaald model komen alle kleuren met verschillende opties bij de resultaten te staan, dit wil je dus niet.
  2. Gebruik meerdere websites. Door het gebruiken van meerdere vergelijkingssites, kan je zien welke website écht het goedkoopste is.
  3. Kijk naar aanbiedingen op de website van de aanbieder. Door hierna te kijken kan je soms een kortingscode vinden waardoor je nog goedkoper uit bent. Dit kan soms tot wel 50% van de kosten weghalen! Dus zeker de moeite waard om te bekijken!