Hoe word ik professioneel nagelstyliste?

Heb jij er altijd al van gedroomd om je eigen nagelsalon te openen en begint het te kriebelen op het moment dat jij de deur bij de schoonheidssalon opentrekt? Ben je het liefst elke dag bezig met de mooiste creaties op je nagels te creëren? Wacht dan niet langer en volg een opleiding tot professioneel nagelstyliste. Zo kun jij in de toekomst je creativiteit de vrije loop laten gaan in jouw eigen studio. Welke stappen je kunt zetten om jouw carrière in de schoonheidsbranche goed te beginnen, lees je in deze blogpost. Van de KVK-registratie tot de aanschaf van producten en het aanbod van opleidingen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zonder een cursus of een opleiding kom je er niet en om goed van start te gaan is het belangrijk om je te verdiepen in de studie. Deze kun je namelijk op verschillende manieren volgen. Er is een mogelijkheid voor een cursus, of je besluit een professionele opleiding nagelstyliste te volgen, zodat jij jezelf in de toekomst gecertificeerd nagelstyliste kunt noemen. Tijdens dit traject leer je allerlei technieken. Van nail-art tot het geven van manicures, pedicures, het aanbrengen van gellak op gelnagels en bijvoorbeeld biab, wat builder in a bottle betekent. Afhankelijk van de keuze die je maakt, duurt de opleiding gemiddeld drie tot negen maanden. Deze kun je ook vanuit huis volgen, wanneer je de materialen tot je beschikking hebt. Wanneer je behoefte hebt aan op- of aanmerkingen op jouw creaties, kun je deze op afstand krijgen.

De materialenlijst

Je hebt je ingeschreven, wat is dan de volgende stap? de aanschaf van alle materialen die nodig zijn om daadwerkelijk te beginnen. Ga je vanuit huis aan de slag? Dan is het belangrijk om te investeren in een bureau, stoel en verlichting. Nagellakken is namelijk best een precisiewerkje. Verder heb je natuurlijk nagellak, gel cleaner, wattenschijfjes en nageltips nodig. Afhankelijk van de technieken waar je mee aan de slag wil gaan, koop je de producten in. Kies je voor een opleiding op locatie? dan kun je er vanuit gaan dat de materialen bij het lesgeld in zitten. 

Jouw droom waarmaken: een eigen salon

Diploma inmiddels op zak en kun je niet wachten om je eigen klanten te voorzien van de mooiste kunstwerken op hun nagels? Registreer je bij de Kamer van Koophandel en je onderneming is geboren.