Tips voor het onderhouden van je Leren Tas

Een leren tas kopen is een tijdloze accessoire dat zowel stijlvol als functioneel is. Of je nu een leren handtas, stoere rugzak of een praktische aktetas hebt, het blijft belangrijk om je leren tas goed te onderhouden zodat het jarenlang mee kan gaan. In dit artikel beschrijven we een aantal tips en trucs om je leren tas in topconditie te houden. Volg deze eenvoudige onderhoudstips en geniet van je leren tas voor de komende jaren!

Regelmatig reinigen

Het belangrijkste voor goed onderhoud is het schoonmaken van je leren tas. Stof, vuil en vlekken kunnen zich ophopen en de uitstraling van je tas verminderen. Gebruik hiervoor een zachte doek en een reinigingsmiddel dat speciaal is bedoeld voor leer. Zo kun je het oppervlak van de tas voorzichtig schoonmaken zonder het te beschadigen. Vermijd agressieve chemicaliƫn en schurende materialen, omdat deze het leer kunnen beschadigen.

Bescherm tegen vocht

Tassen gemaakt van leer zijn gevoelig voor vocht, dus daarom is het belangrijk om het hiervoor te beschermen. Hiervoor kun je overwegen om waterafstotende spray toe te passen wat gemaakt is voor leer. Breng de spray gelijkmatig aan over de tas en laat het drogen zoals de instructies het aangeven. Dit voorkomt dat water en andere vloeistoffen in het leer trekken en vlekken veroorzaken.

Vermijd overmatige blootstelling aan zonlicht

Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan het leer van je tas verkleuren en uitdrogen. Probeer daarom jouw leren tas uit de buurt te houden van direct zonlicht wanneer je het niet gebruikt. Wanneer het al te laat is en je tas is verkleurd, kun je ervoor kiezen om een leren kleurhersteller toe te passen om zo veel mogelijk de oorspronkelijke kleur terug te brengen.

Bewaar op de juiste manier

Hoe je jouw leren tas bewaart, kan een groot verschil maken in het behoud van de kwaliteit. Leg geen zware voorwerpen op de tas, dit kan het namelijk het leer laten vervormen. Bewaar de tas daarnaast op een plek waar weinig stof ligt of komt, om te voorkomen dat het stof zich ophoopt op de tas. Zorg er ook voor dat je tas op een koele, droge plaats wordt bewaard om schimmelgroei te voorkomen.

Onderhoud de lederen afwerking

Na een bepaalde tijd kan het leer wat droog en dof worden. Om dit tegen te gaan, is het belangrijk om soms een leder conditioner aan te brengen. Breng de conditioner aan met een zachte en schone doek en wrijf het vervolgens zachtjes uit over het leer. Dit voedt het leer, houdt het soepel en geeft een mooie glans. Zorg er wel voor dat je een conditioner gebruikt die speciaal is ontworpen voor het type leer waar je tas van is gemaakt.

Behandel vlekken direct

Wanneer je merkt dat er vlekken op je tas zitten, is het verstandig om hier direct mee bezig te gaan. Hiervoor kun je een vlekverwijderaar toepassen met een zachte doek. Zorg ervoor dat je niet te hard wrijft, aangezien het de tas kan beschadigen. Lukt het niet om de vlek eruit te krijgen? dan kun je altijd nog langs een professionele lederreiniger gaan.

Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen

Om krassen en beschadigingen aan de tas te voorkomen, is het verstandig om voorzichtig te zijn met scherpe voorwerpen. Pas daarom op met het plaatsen van sleutels, pennen of andere scherpe voorwerpen in de tas zonder dat deze afgeschermd worden.