Ben jij op zoek naar de beste gratis fitness app?

Ben jij opzoek naar de beste gratis fitness app?

Ben jij opzoek naar de beste gratis fitness app? Wil jij gaat fitnessen en ben je opzoek naar de beste gratis fitness app? Lees dan snel deze blog! In deze blog vertellen wij jou meer over de beste gratis fitness apps voor mobiele telefoontoestellen die werken op IOS of Android.

Wat zijn de beste gratis fitness apps?

Er zijn een aantal goede gratis fitness apps voor in de sportschool. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

 1. Gymatic
 2. Sworkit
 3. Freeletics
 4. Jefit
 5. Stronglifts
 6. 7 minute workout

Deze apps kun je ter ondersteuning gebruiken in de sportschool om zo de kwaliteit van je training te blijven waarborgen. Daarbij zijn er ook goede apps om buiten te fitnessen. De beste gratis fitness apps die je buiten kunt gebruiken zijn:

 1. Runkeeper
 2. Strava
 3. Runtastic
 4. Adidas running
 5. Nike + running
 6. Rungo

De apps zijn gratis te downloaden en te gebruiken. Bij sommige apps moet je betalen voor premium functies. Al je tevreden bent over de app zou je dit kunnen overwegen om de app nog gebruiksvriendelijker te maken. Soms gaat dit om een eenmalige betaling of in de vorm van afsluiting van een abonnement

Beste gratis fitness app

Thuis gebruik of in de sportschool?

Als je op zoek bent naar een goede gratis fitness app dan is het voor jezelf belangrijk om te besluiten waar je de app wilt gebruiken. Wil je de app thuis gebruiken waarin je instructie video’s kunt bekijken om zo de oefeningen uit te voeren? Of wil je een app ter ondersteuning in de sportschool gebruiken waarmee je bijvoorbeeld je voortgang kunt meten? Afhankelijk van jouw keuze kun je gerichter gaan zoeken naar een fitness app.

Wil je de app binnen of buiten gebruiken?

Bij het uitzoeken van een geschikte fitness app is het van belang om te besluiten of je binnen of buiten gaat sporten. Wanneer je buiten gaat sporten ben je bijvoorbeeld afhankelijk van 3G, 4G of 5G. Wanneer je hier niet over beschikt zal de app niet functioneren waardoor je er dus eigenlijk niets mee kunt. Fitness apps die vooral buiten worden gebruikt zijn strava en runkeeper. Dit zijn apps die data bijhouden bij het fitnessen. Je kunt de apps instellen op verschillende activiteiten, zo kun je denken aan: hardlopen, fietsen of zelfs skeeleren!

Ondersteunende accessoires voor fitness apps

Wanneer je tevreden bent met je fitness app en je nog meer van jezelf wilt leren kun je overwegen om gebruik te maken van accessoires zoals een smart watch of Apple watch. Met deze accessoires kun je bijvoorbeeld hartslag meten als je aan het hardlopen bent! Zo maak je inzichtelijk wat jouw prestaties zijn, op termijn kun je dan ook resultaten gaan vergelijken om jezelf zo nog meer uit te dagen!