Calorieën berekenen in een app

Calorieën berekenen in een app

Er bestaan zoals je misschien wel weet ontzettend veel apps om je calorieën te berekenen en bij te houden. Calorieën berekenen in een app kan ontzettend handig zijn! Waarom zou je dit doen en waarom is dit erg handig? Dat lees je allemaal in deze blog!

Waarom zou je je caloriebehoefte willen berekenen?

Calorieën kun je berekenen in een app. Maar je kunt ook je caloriebehoefte berekenen, dit kun je doen via bepaalde sites. Ze hebben vaak een handige tool ontwikkeld zodat jij dit zelf niet meer hoeft te berekenen. De vraag is wel: waarom zou je dit willen doen?  En wat is het nut ervan om je caloriebehoefte te berekenen? Dit alles klinkt misschien als iets wat vooral mensen zouden doen die heel erg met hun gewicht bezig zijn. Het is natuurlijk voor iedereen goed om te weten hoeveel calorieën per dag goed voor je zouden zijn.

Er kunnen verschillende specifieke redenen zijn waarom je zou willen weten wat de beste hoeveelheid calorieën per dag goed voor je is. Dit kan zijn omdat je:

  • Graag af wilt vallen
  • Juist aan wilt komen
  • Op een gezond gewicht wilt blijven

Het betekent dus niet dat mensen die hun caloriebehoefte willen berekenen, ook per se willen afvallen, het kan dus voor iedereen goed van pas komen. Als je dit niet uit zou rekenen, dan weet je ook niet waar je aan toe bent en is het dus erg lastige om de juiste hoeveelheid eten op een dag te bepalen. Als je last hebt van overgewicht is het dus handig dat je weet wat je op een dag mag eten, het is dan handig om caloriearme producten te eten, zodat je dus ook echt gaat afvallen.

Als je moeite hebt om op je gewicht te blijven en je valt telkens af, dan is het handig om juist producten te eten die meer calorieën bevatten, hierdoor kom je automatisch aan. Je kunt dus om veel verschillende redenen de behoefte van je calorieën bereken, zodat jij je gewenste resultaat behaalt!

Calorieën berekenen app

Waarom zou je calorieën of juist geen calorieën tellen?

Door je calorieën te tellen krijg je een goed inzicht van wat je binnen krijgt en wat er weer af gaat. Zo kun je een energiebalans creëren. Door dus bij te houden in een app hoeveel calorieën je binnenkrijgt door voedsel en hoeveel calorieën je verbrandt door te bewegen en te sporten, zo heb je zicht op de energie in je lichaam. 

Het hele idee achter het tellen van calorieën is dat je dat precies weet wat erin en eruit gaat. Hier kun je dan op inspelen als je bijvoorbeeld wilt afvallen of aankomen. Als je wilt afvallen moet je er natuurlijk voor zorgen dat er meer uitgaat dan dat erin komt. Als je wilt aankomen, geldt dit andersom.  

Waarom zou je geen calorieën tellen? Het tellen van je calorieën is niet raar, en ontzettend veel mensen doen dit. Er worden in veel apps, die deze calorieën bijhouden, tips voor hoeveelheden calorieën gegeven. Maar de vraag is, is dit wel zo goed? Calorieën tellen is helemaal niet noodzakelijk of nodig, het gaat namelijk niet om de hoeveelheid calorieën maar om de type calorie. Zo worden bijvoorbeeld vetten, eiwitten en koolhydraten ook uitgedrukt in een hoeveelheid calorieën. En een calorie die bestaat uit eiwitten en vetten is veel minder erg dan een calorie die bestaat uit koolhydraten.