Gratis hardloop app

Welke gratis hardloop app kun je het beste gebruiken voor hardlopen?

Wil jij graag gaan starten met hardlopen, maar weet jij niet zo goed waar je moet beginnen? Dan kun je ook gebruik gaan maken van een hardloop app. Zo’n app verteld je hoe je het beste kunt beginnen met hardlopen. Het mooiste zou natuurlijk zijn om een gratis hardloop app te downloaden, hierdoor gaat het hardlopen ook niet voor kosten zorgen.

 

Het is wel belangrijk om naar een goede gratis hardloop app te zoeken, zo maak je als het goed is gelijk een vliegende start, en kun je vol frisse energie beginnen!

De beste tips voor hardlopen

  • Loop op hardloopschoenen

Het is erg slecht om zonder hardloopschoenen wel te gaan hardlopen. Veel mensen gebruiken sneakers voor het hardlopen, maar dit is simpelweg niet goed genoeg. Sneakers hebben namelijk een dunne zool en kunnen de schokken dus niet absorberen. Hardlopen op sneakers kan daarom problemen veroorzaken met de gewrichten. Daarnaast kunnen echte hardloopschoenen wel schokken absorberen, waardoor de klappen niet direct op je gewrichten komen.

 

  • Bouw het hardlopen erg rustig op

de meest voorkomende fout bij hardlopers is te snel, teveel willen doen. Voor iemand die nog nooit intensief heeft hardgelopen vergt het veel van iemands lichaam. Als je bijvoorbeeld altijd op de loopband hebt gelopen, is de ervaring van hardlopen op straat heel anders. Opeens moet je lichaam veel schokken van de grond aan kunnen, daarnaast moet ook je conditie natuurlijk goed zijn. Het is dus belangrijk om goed de tijd te nemen voor het opbouwen van het hardlopen, het is dan belangrijk dat je met weinig kilometers start en de route steeds groter maakt. Als je spierpijn krijgt door het hardlopen is het verstandig om die dag even rust te nemen, hierdoor overbelast je je lichaam niet.

 

  • Het is ook efficiënt om tussendoor te wandelen

Het lukt soms niet in één keer om een heel rondje te hardlopen. Je lichaam gaat het aangeven als je de lat te hoog legt, en als je even niet meer verder kunt. Wandel dan gerust even tussendoor, dit omdat je dan op adem kunt komen. Je hoeft niet aan één stuk door te rennen!

 

  • Denk erg goed na over wat je aandoet

Voordat je vertrekt, is het handig om even na te gaan bij wat je aan moet doen. Als het buiten toch erg frisjes is, kleed je dan redelijk aan. Toch is het waarschijnlijk tijdens het hardlopen erg warm, wat niet erg is. Door het zweet dat je kleding nat maakt, koel je snel weer af, vaak is dan een joggingsbroek en een t-shirt genoeg voor het hardlopen op ook de koudere dagen.

 

  • Stel een doel voor jezelf

Voordat je begint met hardlopen is het verstandig om alvast een doel in je hoofd te hebben. Dit doel kan bijvoorbeeld zijn om 2,5 kilometer te rennen zonder te stoppen. Door zo’n doel te stellen heb je meer motivatie onderweg, ook als het wel moeilijk wordt. Ook blijft het hardlopen op deze manier uitdagend.

 

In deze blog heb je verschillende tips kunnen lezen over hoe je het beste kunt starten met hardlopen. Wil je nog meer blogs lezen? Klik dan hier!

Gratis hardloop app