Wat is Google Lens?

Wat is Google Lens?

Wat is Google Lens? Maak jij al gebruik van Google Lens of wee]t je nog niet wat google lens is? Lees dan snel verder! in deze blog vertellen wij jou wat Google Lens is!

Wat is Google Lens?

Google Lens is een applicatie die je kunt installeren op je mobiele telefoon of tablet waarmee je objecten kunt scannen om er zo meer over te weten kunt komen. Je kunt alles scannen wat je ziet! Een voorbeeld kan zijn een mooie bloem die je buiten ziet staan maar waar je de benaming niet van weet. Op zo’n moment kun je Google Lens gebruiken. Je opent de applicatie en scant de bloem. De app vertelt je dan precies hoe de plant heet maar laat bijvoorbeeld ook zien waar je deze kunt kopen op het internet.

Maak jij al gebruik van Google Lens

Welke functies heeft Google Lens?

De applicatie van Google heeft verschillende functies. Je kunt namelijk naast producten scannen ook nog andere dingen met de applicatie namelijk:

  • Teksten scannen en vertalen.
  • Tekst scannen uit een boek en kopiëren naar een computer.
  • Hulp bij het maken van huiswerk

We zullen je een paar voorbeelden geven waar in Google Lens jouw dagelijks leven iets makkelijker kan maken.

Teksten scannen en vertalen

Wanneer je in het buitenland bent kom je waarschijnlijk redelijk vaak woorden of namen tegen waar je niet de betekenis van weet. Hier is de applicatie een perfecte uitkomst. Wanneer je de vertaling van iets wilt weten kun je gebruik maken van de applicatie. Dit werkt als volgt: stel je koopt een treinkaartje in het buitenland maar wil graag de vertaling weten van tekst op jouw kaartje dan kun je gebruiken maken van de vertaal functie van Google Lens. Je scant je kaartje en op het apparaat waarmee je scant wordt de vertaling weergeven van de tekst die je eerst niet begreep. Zo kun je in het buitenland zonder al te veel kennis heel veel begrijpen!

Teksten scannen uit een boek en kopiëren naar een computer

Het zal vast een keer zo zijn geweest dat je een interessant stuk uit een boek of artikel hebt gelezen en hebt gedacht deze tekst wil ik graag opslaan. Daarvoor heeft de applicatie ook een kopieer functie. De tekst die jij wilt opslaan kun je vervolgens scannen en vervolgens opslaan op het apparaat wat je scant. Deze tekst kun je vervolgens opslaan of doorsturen naar je computer. Zo kun je de gescande tekst mooi vastleggen of importen naar een document. Voor studenten is dit ook een uitkomst. Zo kunnen secties uit boeken worden overgenomen om rapporten en onderzoeken te onderbouwen.

Hulp bij het maken van huiswerk

Google Lens kan je ook helpen met het maken van huiswerk. Dit kan bijvoorbeeld door rekensommen te scannen waardoor je instructie video’s krijgt met uitleg. Zo kun je bij het maken van opdrachten altijd naar hulp zoeken wanneer je er zelf niet uitkomt. Op deze manier krijg je uitleg met hoe je de opdracht moet aanpakken. Het is dus niet zo dat je gewoon het antwoord in je schoot krijgt geworpen.

Google Lens is momenteel alleen beschikbaar voor de playstore en Android apparaten. De app is nog niet beschikbaar voor het besturingssysteem IOS en dus de iPhone of ipad.