Tv vergelijken

Waar moet je op letten bij tv vergelijken?

Er bestaan ontzettend veel verschillende tv’s, maar wat is er belangrijk en waar moet je opletten bij een tv vergelijken? Waar je op moet leggen bij een tv vergelijken lees je allemaal in deze blog!

Er bestaan ontzettend veel tv’s en ook in verschillende prijsklassen, vind jij het lastig om een nieuwe tv te kiezen, en weet je niet zo goed waar je op moet letten? Hieronder zie je een overzicht van de verschillende tv’s die er zijn!

Welke verschillende soorten tv’s zijn er?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten tv’s. Ze worden onderverdeeld in kwaliteitsniveau of grootte. Als je kijkt naar het scherm, en het hierop gaat verdelen, dan heb je de volgende mogelijkheden:

LCD tv – LCD was jarenlang de standaard televisie, samen met  de plasmaschermen, die bijna niet meer bestaan. LCD-tv’s zijn vaak relatief goedkoop, en ook wat kleiner dan bijvoorbeeld OLED of LED tv’s. Pure LCD-tv’s zonder LEDs worden weinig meer verkocht.

 

LED tv – Een LED-tv gebruikt LED-lampjes als lichtbron, maar bij sommige merken betekent het niets meer dan een LCD-tv met backlight. LED-tv’s zijn goedkoper dan OLED of QLED, en vooral de 32 inch-versies worden tegenwoordig veel vaker verkocht.

 

OLED tv – OLED is een uitvinding van LG. Ook andere bedrijven gebruiken OLED in hun televisies, maar alleen LG bouwt de schermen. OLED wordt tegenwoordig ook veel gebruikt in de allernieuwste smartphones. Het grote voordeel van OLED ten opzichte van LED is het hoge contrast en de diepe zwartweergaven omdat de LEDjes simpel gezegd uitgezet kunnen worden. OLED tv’s zijn vaak groter vanwege de goede kwaliteit. 

 

QLED tv – QLED-schermen worden gemaakt door Samsung. Het zijn eigenlijk led-tv’s, dus met backlight, maar dan om combinatie met de quantum dot-technologie. Daardoor worden kleuren beter te zien en zien ze er volledig natuurgetrouw uit. Ook is de helderheid heel erg hoog.

 

3D tv – Een paar jaar geleden waren 3D-televisies ontzettend populair. Tegenwoordig is dat een stuk minder, mede door de komst van VR-brillen en uitgebreide 3D-schermen in bioscopen. 3D-tv’s worden nauwelijks nog verkocht. 

Tv vergelijken

Beste tv’s van 2021

Hieronder zie je een overzicht van de twee beste tv’s van 2021!

Op één staat de Samsung Qled 8K 65Q95OTS

De Samsung Q950TS van Samsung maakt een uitstekende indruk met zijn fantastische HDR en andere technische snufjes die voor een ontzettend helder beeld zorgen. Wie nog dacht dat investeren in een 8K-toestel niet de moeite is, wordt hiermee door Samsung ook meteen op zijn of haar plaats gezet, want er wordt zo goed ‘opgeschaald’ dat het verschil in beeldkwaliteit erg verrassend is. Ook audiofielen en gamers dreigen nogal snel verslaafd te geraken aan deze fantastische tv!

Als je opzoek bent naar een 4K- tv die echt alles kan, dan is de LG Qled 65GX6LA een hele goede optie. Deze tv is volledig futureproof en is naast dat ook echt een decorstuk in je woon en of slaapkamer. Deze GX6SLA blijft beslist nog vele jaren relevant, ook veel gamers vinden dit een heel fijne tv, deze rv biedt namelijk ook beter geluid dan gemiddeld.

In deze blog heb je veel kunnen lezen over verschillen televisies, ook heb je een stukje kunnen lezen over de beste tv’s van 2021!