Welke Google Apps gebruik jij?

Welke Google Apps gebruik jij?

Ben jij al bekend met Google Apps? Google heeft vele apps, misschien zijn er zelfs apps waarvan jij nog niet wist dat deze van Google waren. In deze blog behandelen wij alles over Google Apps!

Welke Google Apps zijn er allemaal?

Google heeft momenteel vele apps, deze apps moeten het dagelijks leven makkelijker en georganiseerder maken. We hebben de meest gebruikte apps voor jou op een rijtje gezet:

  • Gmail
  • Google Chrome
  • Google Lens
  • Google Drive
  • Google Maps
  • Google Translate
Google apps

Gmail

Gmail, dit is misschien wel de bekendste app van Google. Gmail is het systeem van google om je mail te lezen en te beantwoorden. Deze app is te gebruiken op elk toestel zoals een laptop, tablet of telefoon. Dit mail systeem werd in 2014 aangekondigd en heeft intussen een half miljard gebruikers!

Google Chrome

Google Chrome is een van de bekendste browser diensten. Naast andere browser diensten zoals internet Explorer, Firefox of safari is Google Chrome is een gebruiksvriendelijke browser die fijn werkt. De browser kun je toevoegen op alle apparaten. Bijvoorbeeld iPhone maakt gebruik van de browser dienst ‘safari’, wanneer je hier niet content mee bent zou je bovendien kunnen overwegen om de Google Chrome browser te installeren om hier vervolgens je standaard browser van te maken.  

Google Lens

Google Lens is een van Google ’s laatste snufjes. Maar wat kun je precies met Google Lens? Met Google Lens kun je een product of iets scannen met je telefoon. Wanneer het product wordt herkend geeft de app je weergaven met de informatie over het product. Zo krijg je suggesties waar je het product kunt kopen of wat alternatieven zijn. Ben jij nou bijvoorbeeld benieuwd waar dat leuke servies in het restaurant vandaan komt? Pak je telefoon en gebruik dus Google Lens!

Google Drive

Google Drive is de online opslag plaats van Google. Binnen Google Drive kun je gegevens opslaan zoals word of Excel bestanden maar ook afbeeldingen of video’s. De Drive is gratis inbegrepen bij een googleaccount, je krijgt dan 15 gigabyte opslagruimte. Als dit niet voldoende is kun je tegen betaling upgraden naar meer opslagruimte. Het voordeel van een Google Drive is dat meerdere mensen tegelijkertijd in dezelfde bestanden kunnen werken. Daardoor is Google Drive voor bedrijven een uitkomst!

Google Maps

Google Maps, navigeren was nog nooit zo makkelijk. Google Maps is een navigatiesysteem wat op de hoogte is van de laatste trends en ontwikkelingen. Zo worden ongevallen of vertragingen in het verkeer meteen in de app bijgewerkt waardoor jij de beste route krijgt voorgeschoteld. Doormiddel van satellietgegevens registreert de app hoe druk het is op de weg. Je kunt in de app aangeven welk vervoersmiddel je tijdens de route gaat gebruiken, daardoor krijg je een goede indicatie van je totale reistijd.

Google Translate

Google Translate, niet te missen op vakantie. De vertaal app van google is erop gericht dat communicatie een stuk makkelijker is in het buitenland. Je kunt teksten vertalen maar ook teksten in spreken en laten vertalen. Zo kun jij je toch in elk land redden tijdens het voeren van gesprekken!

Waar kan ik de apps downloaden?

Samengevat waren dit de meest gebruikte Google apps. Elk toestel heeft zijn eigen app store. In de store kun je zoeken naar de app die je wilt downloaden. Sommige apps zijn standaard al geïnstalleerd op bepaalde toestellen. Veel google apps zijn namelijk standaard al geïnstalleerd op Samsung toestellen. Dit kom door de samenwerking tussen Samsung en Google.