Zo zorg je ervoor dat je de beste printer koopt

Dit artikel lees je waarschijnlijk vanaf een beeldscherm, maar soms is het toch even fijn om een tekst fysiek in je handen te hebben. Maar misschien loopt jouw printer loopt al heel lang vast, maakt een raar en storend geluid tijdens het printen of laat het strepen achter op de tekst. Tijd voor een nieuwe dus. Maar welke printer is voor jou het beste? Hier 3 tips om daarachter te komen.

Soort printer

Kijk naar waar jij een printer allemaal voor gebruikt. Hoe vaak draai je iets uit? Wat print je meestal? En in welk formaat? Wil je een printer die alleen kan printen, of moet hij ook kunnen scannen en kopiëren? Cartridge printers worden het meest verkocht. Deze zijn lekker goedkoop en bieden veel opties. Toch is het slim om ook naar andere varianten te kijken als je vaak print. De cartridges vervangen is namelijk niet goedkoop. Als je bijvoorbeeld alleen zwart-wit print kun je een laserjet printer kopen. Deze printer maakt gebruik van toners, speciaal poeder. Hierdoor heb je geen gedoe met inkt en gaat de printer lang mee. Wil je ook in kleur printen of zelfs glanzende foto’s uitdraaien? Dan moet je gaan voor een printer met inkt. 

Functies

Kijk ook eens naar de bijkomende functies van een printer. Wil je het schermpje kunnen aanraken door middel van een touchscreen of zijn knopjes voldoende? En hoe wil je je printje naar de printer sturen? Draadloos printen wordt steeds populairder en veel mensen kunnen niet meer zonder. Je maakt bijvoorbeeld gebruik van een app van de fabrikant. Hierop kun je alle instellingen invoeren, je document kiezen en kiezen in welke kleur je wilt printen. Ook zijn er printers die gebruik maken van Wi-Fi direct. Hiermee verbind je direct met de printer zelf, alsof je hem aansluit met een kabel, en kun je hem als vanouds gebruiken zonder vast te zitten en/of wifi te gebruiken. 

Prijsklasse

Natuurlijk hangt de prijs die jij over hebt voor een printer af van de manier waarop en hoe vaak jij de printer gebruikt. Toch kan het nog ietsje goedkoper. Wie is daar nou niet blij mee. Je hebt een professionele tweedehands printer al voor een klein prijsje. Dit hoeft natuurlijk niet ten koste te gaan van de kwaliteit. Printers kunnen vaak langer mee dan je denkt, en worden soms onnodig vervangen door een nieuwere versie. Scheelt jou weer in de portefeuille, zonder dat je daar kwaliteit voor hoeft in te leveren.